Strix Television

Strix Television är ett produktionsbolag för tv som etablerades i Sverige 1988. Idag är det ett av de största produktionsbolagen i hela Norden, och har även haft internationella framgångar med några av sina format för dokusåpor. Dokusåpor är något av Strix’ specialitet, då de dels utvecklar och säljer sina egna programformat, och dels producerar de utländska programformat och anpassar dem till olika länders marknader. Av den förstnämnda kategorin är Farmen ett av de mest kända programmen. Farmen går ut på att deltagarna ska tillbringa ett antal veckor tillsammans på en bondgård, och leva som man gjorde på 1800-talet. De måste sköta gårdens alla sysslor och samtidigt navigera dokusåpornas sociala spel för att undvika att bli vald till förstekämpe eller andrekämpe i varje veckas utslagning. Programmet sändes i Sverige mellan 2001 och 2004, och började sändas igen 2013. Dessutom har man skapat flera spinoff-serier som Farmen Afrika och Farmen Skärgården. Andra program som Strix själva har skapat är Berg flyttar in, Design: Simon & Tomas, Grannfejden, Insider och Efterlyst. De två senare är riktiga framgångssagor, då de har sänts i 11 respektive 42 säsonger.Kristallen-vinnaren_Hasse_Aro_2013

När det gäller utländska programformat som Strix köpt in är ett av de mest välkända programmen Expedition: Robinson. Programmet har haft en lång levnadstid i våra tv-rutor, då det sändes för första gången 1997 i SVT. Där stannade det ända till 2004, då programmet togs över av TV3. Den perioden blev dock kortvarig, eftersom programmet slutade sändas 2005. Därefter plockades programmet upp igen av TV4 mellan 2009 och 2012.

Strix har med andra ord haft ett antal mycket framgångsrika programformat, och har tilldelats ett antal olika pris och utmärkelser för sina produktioner. Bland annat har både Insider och Efterlyst nominerats till och vunnit Aftonbladets tv-pris för ”Bästa samhällsprogram” flera gånger, och programledaren för Efterlyst, Hasse Aro, vann Kristallen 2007 för ”Bästa manliga programledare”.

För alla typer av företag idag, inklusive produktionsbolag, är det viktigt att synas på internet för att kunna marknadsföra sig. Det bästa sättet att göra det är att skapa en användarvänlig och proffsig hemsida. För att lätt kunna uppdatera hemsidan är det bra att använda sig av ett användarvänligt webbhotell. På Webbhotells.se hittar du rekommendationer till några av de bästa webbhotellen idag.