Spela in professionell film med mobilen

När man tänker på att spela in film tänker man oftast att det behövs dyr utrustning för att kunna göra en film av bra kvalitet. Det stämmer dock inte alltid, dagens mobiltelefoner är så pass sofistikerade att det går att spela in riktigt professionella reklamfilmer med dem. Ska man spela in film med sin telefon kan det vara värt att skaffa bra tillbehör till den. Webbutiken Teknikdelar.se har ett stort utbud av samsung galaxy s21 skal och annan utrustning till ett flertal olika mobilmärken.

Samsung Galaxy S21 är en av de bättre mobilerna på marknaden gällande prestanda och bildkvalité. Telefonen har en trippelkamera med 64 + 12 + 12 megapixlar och en 6,2” pekskärm med Full HD upplösning på 2400 x 1080 pixlar och ett bildförhållande på 20:9. Detta medför en fantastisk biografliknande kvalitet på bilderna som gör mobilen ideal till att använda för inspelning av korta reklamfilmer. Mobilen är även tålig mot smuts och fukt vilket är en förutsättning för att kunna filma i utemiljöer, men det kan ändå vara bra att skaffa ett tåligt Samsung Galaxy S21 skal för att skydda mobilen ytterligare.

Tips för att skapa professionella filmer i mobilen

För den som vill uppnå riktigt bra professionell kvalité på sina mobilfilmer finns det många tips att använda sig av. Det kan gälla allt ifrån hur du bäst håller mobilen till vilken utrustning som är bra att köpa till för ett riktigt professionellt resultat. Mobilen kan ses som ett utmärkt nybörjarverktyg för den som vill börja göra film. Den kan dessutom förbättras med rätt utrustning, som externa mikrofoner och appar där man kan redigera filmen och lägga på effekter där det i många fall inte går att se skillnad på en film gjord helt i mobilen eller på en traditionellt gjord film. Mycket av själva hårdvaran, som mikrofoner, högtalare och ett tåligt Samsung Galaxy S21 skal går att köpa på Teknikdelar.se medan apparna köps på Google Play.

Trots att mobilen är ett fantastiskt redskap för att göra film har mobilen inte blivit erkänd i större filmsammanhang. Men faktum är att mobilen har hjälpt kända regissörer att bli klara med sina filmer i tid. Både den svenske regissören Malik Bendjelloul och den koreanske regissören Park Chan-wook har tagit mobilen till hjälp i filmandet. Parks 30- minuters film Night Fishing är filmad helt med mobilens hjälp.

Dagens mobiler är alltså ett fantastisk redskap som kan ge nya filmskapare en fot in i filmbranschen, och kan bli ett sätt för redan erfarna filmskapare att testa nya tekniker.